Vydieral maloletého, obvinený z nedovoleného ozbrojovania a vyhrážania

08.02.2007 Celý región

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za zločin vydierania 18 ročnému Kežmarčanovi. Ten koncom januára žiadal maloletého 12 ročného chlapca, ta...
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za zločin vydierania 18 ročnému Kežmarčanovi. Ten koncom januára žiadal maloletého 12 ročného chlapca, taktiež z Kežmarku, aby mu z domu doniesol rifle a vyhrážal sa mu, že ak mu ich nedonesie, alebo ak o tom povie doma, tak ho zbije.

Chlapec zo strachu z bitky rifle doniesol čím mu bola spôsobená škoda vo výške 3 700, - Sk. Vyšetrovateľ v pondelok 5.2.2007 obvineného zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby. Včera na základe pokynu prokurátora bol obvinený zo zadržania prepustený a je stíhaný na slobode.

Obvinený z nedovoleného ozbrojovania a vyhrážania
Prešovský vyšetrovateľ obvinil 53 ročného muža z Geraltova, okr. Prešov pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečin nebezpečného vyhrážania. Obvinený muž od nezistenej doby do 9. januára tohto roku, v rodinnom dome v mieste trvalého bydliska, bez povolenia prechovával dlhú guľovú zbraň nezistenej značky vz. 67, kalibru 5,6 mm a 15 ks nábojov kalibru 5,6. Táto zbraň a strelivo podliehajú povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti v zmysle zák. č. 190/2003 Z. z. o zbraniach a strelive.
Obvinený Geraltovčan v dobe od roku 2000 až doposiaľ pod vplyvom alkoholu opakovane fyzicky napádal manželku a dcéru . Vyhrážal sa im aj zabitím, čím u nich vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. Včera bol rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Prešove vzatý do väzby.

Vlámanie do auta v Bardejove
Policajti skráteného vyšetrovania v Bardejove vyšetrujú vlámanie do osobného auta Daewoo Nexia zaparkovaného na parkovisku ulice Dlhý rad v Bardejove včera v čase od 18.00 h do 21.30 h. Páchateľ vypáčil zámok na predných dverách a zo zadného sedadla odcudzil voľne položenú tašku , v ktorej sa nachádzali rôzne zmluvy, doklady, preukazy , väčšie množstvo stravných lístkov a iné cenné veci. Poškodenému majiteľovi z Rokytova, okr. Bardejov vznikla finančná škoda vo výške 12 500, - Sk, ale hodnota ukradnutých písomností je oveľa vyššia.

Vypátraný zlodej vlámania sa do domu v Kečkoviach
Svidnícki policajti vypátrali, zadržali a obvinili z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody 19 ročného mladíka zo Stropkova. Obvinený muž 18. augusta 2006 sa vlámal do objektu , ktorý je súčasťou rodinného domu 51-ročného Kečkovčana, okr. Svidník. Odtiaľ ukradol rôzne elektrické pracovné náradie , čím majiteľovi spôsobil škodu vo výške 17 500, - Sk. Prípad vyšetrujú policajti skráteného vyšetrovania vo Svidníku.
 

Vyberte región

mark